Bisidder

Har du et møde om støtte til dit hjertebarn? Så få en bisidder med!

Se billedegalleri af bisidderne nederst på siden

Har du oplevet at sidde i en situation hos kommunen, i daginstitutionen, i skolen eller på hospitalet og manglet støtte til at få udarbejdet spørgsmål og tage notater under samtalen?

Hos Hjerteforeningen kan vi tilbyde dig gratis støtte fra en frivillig bisidder.

Bisiddere kan støtte dig i at få sagt og spurgt ind til det, du ønsker. En bisidder kan fx også hjælpe med at udarbejde en dagsorden i samarbejde med dig til det kommende møde. Vi har erfaring for, at de afholdte møder, hvor en bisidder har været deltagende, har givet familien en positiv oplevelse.

Ordningen er for alle forældre til hjertebørn.

Hvordan får jeg kontakt til en bisidder?

• Hvis du overvejer, om det kunne være en god ide at benytte tilbuddet, kan du kontakte Hjerteforeningens socialrådgiver.
  • Herefter kontakter socialrådgiveren en bisidder, som får dine kontaktoplysninger og kort information om sagen.
  • Bisidderen kontakter herefter dig, og I aftaler sammen det videre forløb.

Socialrådgiver Lene Nielsen, Hjerteforeningens Rådgivning
Mail: lenielsen@hjerteforeningen.dk
Telefon: 70 25 00 00

Bisidderordningen er kun for familier med hjertesyge børn og ordningen er landsdækkende.

Jette fra Region Nord
Jeg er uddannet ergoterapeut, men har gennem de sidste 25 år arbejdet som psykoterapeut på Psykoterapeutisk Klinik på Aalborg Psykiatriske Sygehus. Jeg er gift og bor i bofællesskab. Jeg dyrker yoga, stavgang og er begyndt at vinterbade. Jeg kan lide at sy, strikke og læse bøger. Jeg bruger også meget af min tid på venner, familie og børnebørn
Jeg har valgt at være frivillig, fordi jeg syntes, det er vigtigt at kunne gøre en indsats. Jeg er gået på pension, men har stadig nogle personlige og faglige kompetencer, som kan hjælpe andre i en svær situation i deres liv.

Karen fra Region Nord
Jeg er uddannet pædagog, var leder af en daginstitution, men arbejdede de sidste 25 år ved Thisted Kommune på børn og unge området. Jeg er bisidder, fordi jeg gennem mange år har erfaret, hvor stor betydning det har været for forældre at have en uvildig ved deres side, især under svære samtaler.
Jeg har to børn og fire børnebørn, i alderen 8 til 14 år, de bor alle i København. Jeg er aktiv som frivillig i flere forskellige sammenhænge.

Susanne fra Region Nord
Jeg er uddannet pædagog og arbejder på et botilbud. Jeg er meget engageret i at hjælpe børn og deres familier i svære situationer.

Jens fra Region Midt
Jeg har i det meste af mit arbejdsliv arbejdet med mennesker. Jeg har blandt andet været befalingsmand i mange år i forsvaret og været chauffør i en årrække både taxa men også turistbus rundt i hele Europa. Jeg er i dag førtidspensionist, så jeg planlægger selv mine dage. Jeg sætter en store ære i at hjælpe andre. Jeg har valgt netop dette frivillige arbejde, da jeg virkelig føler, at jeg her kan hjælpe og gøre en stor forskel for andre mennesker.
Jeg har 2 voksne børn og 1 barnebarn. Jeg kører på motorcykel og camperer meget om sommeren sammen med min kone

Anne Mette fra Region Syd
Jeg er uddannet ergoterapeut. Har arbejdet 10 år som sagsbehandler indenfor hjælpemiddelområdet i kommunen. Bor i Vejle med søn og mand.
Jeg har gennem mit arbejde som myndighedsperson fået interesse i bisidderarbejdet og håber at kunne bidrage til bedre møder med det offentlige

Palle fra Region Syd
Jeg er uddannet lærer og har undervist børn og voksne. Jeg er engageret i frivilligt arbejde som bisidder i lokalområdet samt i et boligkvarter.

Mathilde fra Region Hovedstaden
Jeg er hjertesygeplejerske og arbejder på et hospital. Sideløbende læser jeg en kandidat i sundhedsfremme og pædagogik.